শাওন মাহত গাখীৰ আৰু দৈ খাবলৈ কিয় বাধা দিয়ে ? জানো আহক গাখীৰৰ সামগ্ৰীৰ সৈতে শাওনৰ সম্পৰ্ক কি ?


 

কেতিয়াবা আপুনি হয়তো মানুহে কোৱা শুনিছে যে আপুনি গাখীৰ (milk), দৈ (curd) আৰু ইয়াৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা বস্তু শাওন মাহত খাব নালাগে। কিন্তু যদি আপুনি কাৰোবাক সুধিব যে আপুনি কিয় খাব নালাগে, উত্তৰটো সহজে উপলব্ধ নহয়। শাওন মাহত আমি কিয় গাখীৰ, দৈ আৰু তাৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা বস্তু খাব নালাগে সেই বিষয়ে আপোনাৰ প্ৰশ্নৰ উত্তৰ জানো আহক।

শাওন মাহত, বৰষুণৰ ফলত, ঘাঁহ আৰু বিভিন্ন সেউজীয়া উদ্ভিদ স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে বাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰে। একে সময়তে, এই ঋতুত এই ঘাঁহ আৰু উদ্ভিদবোৰত বিভিন্ন ধৰণৰ পোক-পতংগ আৰু মকৰাও বিকশিত হয়। গৰু, ম’হ আৰু ছাগলীয়ে এই ঘাঁহবোৰ খায় আৰু পশুখাদ্যৰ সৈতে তেওঁলোকে পোক-পতংগ গাখীৰ খোৱা জন্তুৰ পেটলৈ যাব পাৰে। য’ৰ পৰা সেইবোৰ গাখীৰত ক্ষতিকাৰক উপাদান হিচাপেও পোৱা যায় আৰু গাখীৰ গ্ৰহণৰ জৰিয়তে আপোনাৰ শৰীৰলৈ যোৱাৰ আশংকা থাকে। সেইকাৰণে শাওন মাহত গাখীৰ খোৱাত বাধা আৰোপ কৰে। দৈ আৰু পনীৰৰ দৰে বহুতো বস্তু প্ৰস্তুত কৰাৰ একমাত্ৰ উপায় হৈছে গাখীৰ, যাৰ বাবে শাওন মাহত সেইবোৰ গ্ৰহণ নকৰিবলৈও পৰামৰ্শ দিয়া হয়।

ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী হৈছে কাৰণ

শাওনৰ বৰষুণৰ বতৰ আৰু ইয়াৰ ফলত বায়ুমণ্ডলৰ সৈতে পানীত সকলো ধৰণৰ বেক্টেৰিয়া থাকে। কাৰণ সকলোৰে ঘৰত পানী পৰিশোধক থকাটো সম্ভৱ নহয় আৰু বেছিভাগ লোকে দমকলৰ পানী ব্যৱহাৰ কৰে। সেয়েহে, এই পানী গাখীৰৰ সৈতে মিহলি হোৱাৰ সম্ভাৱনাও আছে। এই বেক্টেৰিয়াবোৰ গাখীৰ খাই বা গাখীৰেৰে নিৰ্মিত খাদ্য যেনে দৈ আৰু চীজৰ দ্বাৰা আপোনাৰ শৰীৰলৈ যোৱাৰ আশংকা থাকে। ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী দূৰ্বল কৰিব পাৰে আৰু বমি, ডায়েৰিয়া, পেটৰ বিষ, ক্ৰেম্প, কাহ, চৰ্দি আৰু জ্বৰৰ দৰে সমস্যা সৃষ্টি কৰিব পাৰে। সেয়েহে,  শাওন মাহত গাখীৰ, দৈ আৰু তাৰ পৰা প্ৰস্তুত কৰা বস্তু খোৱাটো ভাল নহয় বুলি বহুতে ক’ব খোজে। (Disclaimer: এই প্ৰবন্ধৰ তথ্য সাধাৰণ বিশ্বাসৰ ওপৰত আধাৰিত। নিউজ১৮-অসমে ইয়াক নিশ্চিত নকৰে। এইবোৰ কাৰ্যকৰী কৰাৰ আগতে সংশ্লিষ্ট বিশেষজ্ঞৰ সৈতে যোগাযোগ কৰক।)

Post a Comment

Previous Post Next Post