আমাৰ ডিঙিৰ সন্মুখত থকা পখিলা আকৃতিৰ গ্ৰন্থিৰ নাম থাইৰইড। এই গ্ৰন্থিৰ পৰা মুকলি হোৱা থাইৰইড হৰমনবোৰে মানৱ বিকাশ, শাৰীৰিক আৰু বিপাকীয় প্ৰক্ৰিয়াত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। থাইৰইডৰ সমস্যা হ'লে এই খাদ্যবোৰ নাখাব ...
চয়াবীন বা চয়াবীন প্ৰকাৰৰ সকলো খাদ্য খাই থাইৰইড ঔষধে সঠিকভাৱে কাম নকৰিব পাৰে। গতিকে চয়াবীন তৰকাৰী, চয়া গাখীৰ, টফু আদিখাদ্য পৰিহাৰ কৰিব
ৰন্ধা গাজৰ, পকা কল, শুকান ফল, মৌ, ময়দা ৰুটি, বগা চাউল, আলু, বগা পোস্ত, মিঠাই শৰীৰত কাৰ্বোহাইড্ৰেটৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰে। যদি আপোনাৰ থাইৰইড আছে, সেইবোৰ কম খাব।
চেনী, প্ৰচেছড ফুড, আৰু অতিৰিক্ত মিঠাই দিয়া যিকোনো খাদ্য খোৱা বন্ধ কৰক। আপুনি চেনীৰ সলনি গুড় বা মৌ খাব পাৰে।
বন্ধাকবি-ফুলকবি-ব্ৰকলিয়ে থাইৰইড বৃদ্ধি কৰে। সৰিয়হ, মূলা, ৰঙা আলু, চিনা বাদাম নোখোৱাই ভাল।